طرز تهیه فلافل
دوشنبه 3 شهريور 1399
10:58
[ ]
دستور تهیه شماره 1 فلافل
- 2 پیمانه نخود
- 1 عدد پیاز رنده شده
- 4 تا5حبه سیر
- 1 عدد سیب زمینی خام خوردشده
- 1 قاشق غذاخوری آرد
- 1 تا2قاشق غذاخوری تخم گشنیز
- 1/2 قاشق مرباخوری پودر زیره
- 1/2 پیمانه نان بربری خیسانده یا پودرنان باگت
- 1 قاشق غذاخوری جعفری خورد شده
- 1 قاشق مرباخوری بکینگ پودر
- نمک،فلفل سیاه،فلفل قرمز و زرد چوبه به مقدار لازم
- 1 قاشق غذاخوری پودر سیر
مراحل
- ابتدا بمدت 48 ساعت نخود را توی آب سرد خیسوندم وچند بار آبش رو عوض کردم.بعد حتما پوست نخود رو ازش جدا میکنیم.تاثیر زیادی توی کم کردن نفخ نخود داره.بعد با چرخ گوشت نخود رو ۲بار چرخ کردم.1بارم پیاز رنده شده و آب گرفته شده و سیر ها وسیب زمینی خورد شده رو با نخود چرخ شده،چرخ میکنیم.نان بربری رو داخل یمقدار آب 5دقیقه ای خیسوندم تا نرم بشه.بعد آبشو بافشاردست گرفتم.از خمیر داخل نان باگت هم میتونید بجاش استفاده کنید.همه مواد رو با نخود چرخ شده ترکیب میکنیم.وخوب مواد رو باهم مخلوط میکنیم..1ساعت مواد آماده شده رو داخل یخچال میذاریم.داخل یه ظرف(ترجیحا کوچک و گود)چون مقدار روغن بایدزیاد باشه و شناور..روغن میریزم و شعله رو روشن میکنیم..وقتی روغن خوب داغ شد.با قالب مخصوص فلافل..قالب میزنیم وداخل روغن داغ شده شناور سرخشون میکنیم.به همین راحتی و خوشمزگیابتدا یدونه رو تست کنید بندازید داخل روغن سرخ بشه.اگه مایه فلافل وا رفت یمقدار کمی آرد اضافه میکنیم به مواد.شعله اجاق متوسط باشه تاخوب پخته بشن.اگه شعله زیاد باشه فلافل زود سرخ میشه و وسطش خام میمونه.من یه مقدارشو با جعفری خورد شده مخلوط کردم و سرخشون کردم. یه مقدار کنجدم اضافه کردمبا سبزی تازه،خیار شور،گورجه و سس میل کنید...نوش جااااندستور تهیه شماره 2 فلافل2 پیمانه نخود (از شب خیس کردم)1 عدد پیاز8 حبه سیر3 ق غ نون سوخاری2 ق غ پودر انبهنمک و فلفل کمی ادویه فلافلروغن برای سرخ کردنیمراحلاول نخود که از شب خیس کردم دوبار چرخ کردم که نرم بشه بعد پیاز و سیر هم هم چرخ کردمبعد کمی نمک ادویه فلافل فلفل اضافه میکنیمبعد نوش جان کنیددستور تهیه شماره 3 فلافلمواد مورد نیاز برای تهیه فلافلنخود :1 کیلوجعفری :100 گرمپیاز :1 عددسیر :1 بوتهفلفل سیاه و سفید :2/3 قنمک :به میزان لازمادویه :به میزان لازمادویه مخصوص فلافل ( زیره ،گشنیز ، زردچوبه و ادویه های مختلف )سس انبه :به میزان دلخواهروغن ترجیحا کنجد :به میزان لازمطرز تهیه فلافلابتدا نخودی را که از 24 ساعت قبل خیس کردیم و چند بار آب را عوض کردیم به همراه جعفری ، پیاز و سیر داخل چرخ گوشت یا خرد کن می ریزیم تا باهم میکس شوند.خمیر که آماده شد . نمک ، فلفل و ادویه های لازم رو بهش اضافه میکنیم و با قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب میزنیم.اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخود چی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده میریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن میاید که آن موقعه میتوانید فلافل ها را پشت و رو کنید.دقت کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و گود تر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافل ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود .فلافل های آماده را داخل در کنار خیار شور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به اضای هر 1 قاشق پودر انبه باید 6 برابرآب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط میکنیم و روی فلافل ها میریزیم .نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچی ها1 - پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع می تواند طعم چیشده شدی شما را بسیار دلچسپ تر کند.2 - اگر دوست دارید فلافل تردد تری داشته باشید پیشنهاد میکنیم که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.3 - هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.4 - چاشنی مناسب برای فلافل می تواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.منبع:goonagoon218
[ بازدید : 86 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما : ]